Tornar a pàgina principal
_____Els Nostres Desapareguts

FRANCISCO VALVERDE MUÑOZ
Desapareció en la Batalla del Ebro.
Familiar: Laura Valverde García
E.mail : LAUVAL03@YAHOO.ES y teléfono 935186111
PEDRO CODINA ESPINASA
Només sabem que va morí en la guerra civil en la Batalla de l'Ebre.
Familiar: Josep Rodas Codina (C/Generalitat de Catalunya, 15, 2on 2ª de Sant Just Desvern, CP 08960)
E.mail : rodas.josep@hotmail.com y teléfono 619388747
PERE GARROTE COLMAN
Veí de Salt (Girona), desaparegut el 8 de Setembre del 1936, a l'edat de 47 anys, després d'una curta estada a la presó de Girona (Plaça del Lleó). Segons rumors va ser assassinat i les seves restes llançades a l'estany de Banyoles. Agrairia QUALSEVOL informació, era el meu besavi i no sé gaire res d'ell . Arrel de rebre documents familiars, compartiria informació obtinguda amb altres familiars de companys assassinats.
Familiar: Gemma Saura Garrote
E.mail : albert@immoaixart.com
JOAN MUÑOZ LOPEZ
El Joan era el meu espòs, havia nascut a Lubrín (Almeria) i va arribar a Cardona (Barcelona) a fer l'ofici de barber. És un dels desapareguts a la batalla de l'Ebre quan tenia 23 anys, era soldat de l'exèrcit republicà de la 42 Divisió, 227 Brigada, 906 Batalló, 1ª Companyia. Sanitari. Túria núm. 3. CC 15. El mes de setembre de l'any 1938 vaig deixar de rebre les seves cartes des del front i les que jo li enviava em van ser retornades amb una única paraula "desaparecido", el mes d'agost d'aquell any va néixer la nostra filla que mai ha conegut el seu pare. Jo ara tinc 92 anys i he volgut deixar aquest petit testimoni amb una imatge del Joan.
Familiar: Maria Serra Duocastella (Carrer Pujolet, núm.4, 08261 Cardona)
E.mail : gloriaribas.serra@gmail.com
ENRIC BOU CARBÓ
La filla d'Enric Bou Carbó, excombatent de la Guerra Civil, bàndol republicà, que pertànyer a la "lleva del biberó" i que combaté a la serralada de Pàndols i que no morí en combat, cerca dietari i/o cartes personals adreçades a la mare Enriqueta Carbó, o bé alguna germana Rosa o bé Elvira Bou, i algun altre destinatari, de nom desconegut. La filla desconeix dades militars. Gràcies.
Familiar: Anna Bou
E.mail : annabouf@hotmail.com
CRESCENCIO VALLELADO DE CASTRO
Busco dades referents al meu avi matern (va néixer l'any 1887), que va desaparèixer a Barcelona l'any 1936. La meva mare tenia 6 anys i no recorda ben bé el que va passar, només sap que el van venir a buscar uns homes perquè havia amagat a un amic. Mai més el van veure. La meva mare i la meva tia van estar 10 anys en un internat a Barcelona i la meva avia no va saber buscar a on havia anat a parar el seu home. Quan la meva mare i la meva tia van sortir de l'internat ja no van trobar cap rastre. Com que és una etapa desconeguda a la meva família m'agradaria saber que va passar amb el meu avi.
Familiar: Carmen y Maria Luisa Vallelado Cunquero (hijas)
E.mail : juanantonio1963@yahoo.es
LUIS GIMÉNEZ GARCIA
Quisiera saber si alguien conoció mi tío LUIS GIMENEZ GARCIA, natural de Cantoria (Almería), que llegaron a Barcelona en Junio de 1936, y que fue mandado al frente con 18/19 años, y que creo que murió en el frente de Teruel.
Familiar: Juana Martínez Giménez
E.mail : junitamg@gmail.com
LES INFERMERES DE BAYO - LLIBRE "LA GUERRA A CASA" D'ANTONI TAGORES
De les cinc infermeres de la Creu Roja coneixem el nom de tres: Teresa i Daria Buixadé Adroher (germanes) i Mercedes. Acompanyaven a les tropes de l'expedició del capità Alberto Bayo i Giroud el 16 d'agost de 1936. Quan es va retirar l'expedició, les infermeres es van quedar a l'illa. Van ser capturades i passejades per Manacor i altres pobles de les rodalies, violades, torturades i assassinades d'una manera sanguinària i criminal el 5 de setembre de 1936. Posem aquesta breu ressenya perquè l'objectiu és aconseguir més informació de totes elles i ajudar en la rehabilitació del seu nom complert de les tres (només tenim els seu nom) i de les altres dues que ni el seu nom coneixem . També volem trobar els familiars i descendents de totes elles per posar-los en contacte amb l'Antoni Tugores que fa un llibre per rehabilitar la memòria d'aquestes cinc infermeres.
 
La persona de contacte és la Magdalena López, en el telèfon 93 870 37 88 i també, l'autor de llibre: Antoni Tugores antonitugores@yahoo.es i en aquesta Associació
E.mail :
antonitugores@yahoo.es i armhc@memoriacatalunya.org
JOSÉ MA PICÓ CARBONELL
Estoy buscando a mi abuelo, Nacido en Monovar (Alicante), el 31/08/1911.Fue fundador del Partido Socialista en su pueblo, también perteneció a la guardia de asalto. Sabemos que estuvo en Madrid al principio de la guerra, y el último dato que tenemos es una fotografía dedicada a su mujer y su hija desde Barcelona en Julio de 1938.Según la versión de mi Abuela, murió en los montes cercanos a Torrelavega, en una retirada, en Marzo de 1939. Aunque a mí me deja con muchas dudas. No existe acta de defunción en Monovar. Estamos investigando por la vía militar por si hubiera algún dato militar ya que fue guardia de asalto. Os envío algunas fotos por si alguien reconoce alguna persona, Ya que estamos bastante perdidos.
Mi abuelo es el de la derecha, la foto que está solo es desde Barcelona en Julio de 1938.
Familiar: José Pérez Picó (calle Menéndez Pelayo, 10-2 - 03610)
E.mail : moblesalcaraz@hotmail.com
FRANCESC SUBIRACHS FARRÉS O FERRÉS
El meu avi va néixer al 1911 a Prats de Rei, comarca de l'Anoia, va ser Secretari General del Partit dels Socialistes de Catalunya de la Comarca de l'Anoia. El Gener de 1939, van marxar amb un grup de companys direcció cap a França, tots ells vestits de paisà, i entre Igualada i Martorell va quedar ferit per metralla d'un avió, els companys el van deixar al Hospital de Martorell, mai més hem sabut res d'ell. Si algú tingués informació o d'un cas similar pogués aportar més dades, agraírem ens ho comuniqui.
Familiar: Francesc Subirachs Bertran (617 939 735)
E.mail : fsubirachs@gmail.com
ISIDORO URESTE RUIZ
Isidoro, se alistó en el cuerpo de carabineros durante la guerra y según las informaciones que les trasladaron unos compañeros a mis familiares, fue abatido en Teruel el 30 de diciembre de 1937 y ya no supieron nada más. Si nos pudieran dar alguna información sobre Isidoro les estaríamos eternamente agradecidos.
Familiar: Luis Ruíz Granero (teléfono: 625589614 )
E.mail : luisruiz67@hotmail.es
RAFAEL LUNA CRIVILLEN
Era natural de Archena (Murcia) y violinista. Se hallaba cumpliendo el servicio militar en Girona, cuando estalló la guerra, no sabemos con certeza si en la banda de música, si que en infantería, y que unos dias después del 18 de Julio de 1936, les dieron permiso para tres dias para poder visitar a sus familias. Cosa que el no aprovechó, dada la distancia y los ferrocarriles de entonces, no le daba tiempo material para ir, ver a su madre y volver. Así, que según me contó mi madre, constó como voluntario para la guerra. No sabemos donde cayó. Ni si era en el frente de Aragón, o los pirirneos catalanes. Recién acabada la guerra, mi abuela, su madre, le buscó desesperadamente. No figuraba ni como muerto ni como preso. Dicen que tan solo consiguió averiguar que un compañeó gritó, estando huyendo hacia la frontera (?) LUNA HA CAÍDO, LUNA HA CAÍDO, a sus compañeros. Pero ni sabemos si cayó muerto o tan solo herido. Ni si fue recogido posteriormente por los "nacionales" internado en algún hospital o simplemente enterrado en alguna fosa común. No sabemos tampoco, su número de identificación militar. Como tampoco llegaron cartas a su madre. Sospechamos fueron interceptadas. Como también sabemos del paradero de mucha otra documentación, ya que era compositor, llegando incluso a componer una sardana.

Del libro “Los médicos y la medicina en la guerra civil española” de Monografias Beecham, hay una fotografia en que aparecen tres soldados (los de la derecha) que tienen un gran parecido con cinco amigos de Rafael que marcharon de Archena junto con él para hacer la mili en Girona en el año 1933. Interesa mucho LOCALIZAR EL EDIFICIO DEL HOSPITAL DE LA FOTOGRAFIA puesto que podria ayudar en la posible localización de los tres soldados de la derecha que tienen parecidos con los amigos de Rafael.

Familiar: Angeles Garrido Luna
E.mail : angalu41@hotmail.com
LEONISA FRANCO RODRÍGUEZ
Tenint en compte la informació recollida per la família, Leonisa Franco va ser traslladada a un poble proper al seu domicili que es diu "Herrera de Pisuerga", i va ser assassinada, juntament amb el seu espòs, Perfecto Pérez, al costat del cementiri "Virgen de la Piedad", per no voler confessar on s'amagava el seu fill Francisco Pérez Franco, que mes tard va ser detingut, condemnat a mort, i finalment va passar uns 12 anys a la presó.
Contactar: ARMH de Cataluña 
E.mail: armhc@memoriacatalunya.org
PERFECTO PÉREZ DE LOS RÍOS
Tenint en compte la informació recollida per la família, Perfecto Pérez va ser traslladat a un poble proper al seu domicili que es diu "Herrera de Pisuerga", i va ser assassinat al costat del cementiri "Virgen de la Piedad" al igual que la seva esposa, per no voler confessar on s'amagava el seu fill Francisco Pérez Franco, que mes tard va ser detingut, condemnat a mort, i finalment va passar uns 12 anys a la presó.
Contactar: ARMH de Cataluña 
E.mail: armhc@memoriacatalunya.org
Fes click a sobre les imatges per ampliar
Tornar a pàgina principal