Tornar a pàgina principal
_____Els Nostres Desapareguts

ARÍSTIDES PÉREZ GIBERT
Estoy intentando localizar información si la hubiere, del tio de mi esposa. Al fin la familia se ha decidido a olvidar el miedo. Fue reclutado en la llamada Quinta del Biberón y pudo desaparecer en la Batalla del Ebro.
Familiar: Guillermo Amengual Fernández
E.mail : gamengual1@gmail.com
MANUEL LÓPEZ TARRAGONA
Sirvió en la División Azul entre los años 1942 y 1943. Las últimas noticias se tuvieron en enero de 1944 desde Palma de Mallorca.
Familiar: Montserrat Ramos López (Dirección: 37 BD ST. Exispery - 13140 Miramas - France)
E.mail : montserrat.ramos@sfr.fr
BASILIO PASTOR HERRAÍZ
la última noticia que tenemos de él es una foto mientras realizaba el servicio militar en Berga, y una fecha 24 de abril de 1945.
Familiar: Vanesa Navarro (Dirección: calle Covadonga, 15 2ºC, teléfono 636387670)
E.mail : vane.navarro@hotmail.com
VICENTE MARCO SANLEON
Me gustaría saber donde enterraron a mi abuelo materno ya que murió en la guerra civil a los 8 o 9 nueve meses de alistarse como cocinero voluntario destinado a Cedrillas o Barracas, en la retaguardia. Murió cuando se estaba liando un cigarrillo debajo de un árbol, y cayó una bomba que partió el árbol y a él (tenía 42 años). Nació en Alboraya (Valencia), hacía paneras de mimbre; tocaba, en la banda municipal de música, el clarinete y afinaba pianos. Tenía dos hermanos: Pepe y Conchín. Sus padres se llamaban José y Idelfonsa. Si alguien tuviera algún tipo de información, agradecería que se pusieran en contacto conmigo. Gracias.
Familiar: Montse Torregrosa (teléfono: 661007679)
E.mail : montomar15@hotmail.com
MIQUEL ESTIVILL LLEBERIA
Compañia de Transmisiones de la 3ª División (Frente del Ebro) Turia ZCC15. El darrer lloc que se'l va veure en vida (ferit) va ser a La Granadella (Lleida). També, va estar a la 11a Brigada Internacional de Transmisiones de Poboleda i era de la Lleva del Biberó.
Familiar: Cristina Garí Tafall
E.mail : cgaritafall@hotmail.com
MANUEL MADRID GARCIA
Nació en Úbeda, Andalucia en 1907 (?). Perteneció a la 25. Brigada operativa en Pozo Blanco. Fue oficial del ejército rojo. Murió en la cárcel provincial de Jaén al principio de 1944. Creemos que fue enterrado en una fosa común, pero no sabemos donde.
Familiar: Juan Madrid (Dirección: Calle Villava 12D 1°D, 28035 Madrid, Tel.: 0034 913 763 266)
E.mail : 666441@telefonica.net y gil@lordong.com
PERE TARRAGÓ ANGLÈS
Oncle matern que va desaparèixer al front d'Aragó. Estava fent el servei militar quan el van enviar al front. Va ser ferit en una cama i enviat en un hospital; es va recuperar i va tornar a anar al front. No se'n va saber res més. La família va ser avisada que havia desaparegut al front.
Familiar: Teresa Jové Tarragó (telèfon: 657339759)
E.mail : teresajovetarrago@gmail.com
MANUEL GALINDO MANERO
Buenos días, mi abuelo luchó en el frente de Girona, no se exactamente cuando murió. Me gustaría saber al menos donde esta enterrado, seguramente en alguna fosa común. Gracias.
Familiar: Neus Galindo Macia
E.mail : neusgalindo@hotmail.com
JUAN NESPLE DORCA
Juan Nesple,va néixer el 1918 a sant Martí de centelles (osona)Barcelona, vingut de família de pagesos i fill de 8 germans,dedicar la seva joventut a treballar de pagès a casa junt amb els pares i germans,fins que a finals de 1937 va ser cridat, per la unitat militar, la quinta del biberó i enviat a les terres de l'Ebre per lluitar,la seva mare en una ocasió,va anar a veure el seu fill i portar-li roba i menjar, seria l'ultima vegada en poder veure el seu fill amb vida.
Un matí tranquil a sant Martí de Centelles, arribar a casa un militar amb una carta i donar el pesam en els pares, en aquella carta explicaven que en Juan Nesple Dorca,morí per la pàtria, el setembre de 1938 a la batalla de l'Ebre, mort per un tret, el seu cos mai va ser entregat els pares per se enterrat,al no saber on es trobaven les seves restes mortals. Al any 2010 va ser registrat en els arxius de la memòria històrica de Catalunya i en el cens de desaparaguts amb el numero 3.601. El 24 d'octubre de 2010 en el memorial de les Camposines, el seu nom va quedar registrat en una placa junt amb 1.144 desapareguts mes, per fi en sigut reconeguts i ja tenen nom i cognom.

Ara 2012 seguim amb la esperança de trobar les seves restes.
Familiar: Laura Gonzalez Cirera (telèfon: 626098937)
E.mail : lauracirera@hotmail.com
JUAN ANTONIO NOVALES LERI
Sabem que formava part del comitè general de Torralba de Aragon i que va morir davant el front nacional, nosaltres creiem que per Balaguer.
Familiar: Yolanda Torres Novales
E.mail : yolandatn@gmail.com
ENRIQUE MARTÍ SUÑER
El meu tiet va néixer l'any 1918 a la localitat baix aragonesa de Calaçeit, província de Terol (castellanitzat, Calaceite-Teruel), i al poc d'esclatar la guerra i amb tan sols 17 anys, es va allistar voluntari a algun tipus de milícia -probablement relacionada amb la UGT, on sabem que n'estava afiliat- i suposem que allí s'hi està fins al 20-07-1937, que s'incorpora a la 153 Brigada Mixta de l'Exercit Popular de la República, com a soldat ras. Aquestes dades militars estan provades perquè fa uns anys vaig aconseguir la seva fitxa personal, on consta com a adscrit a la "C.A. de 1º (sembla) Batalló" d'aquesta unitat.
Més tard, durant la Batalla de l'Ebre, va lluitar al front de Gandesa (tan sols a 25 km de casa seva), on el van ferir i fer presoner durant la retirada cap a Barcelona, a la tardor de 1938. El van portar a l'Hospital Militar de Zaragoza, on si va estar fins a algun moment de l'any 1939, quan després de rebre una delació dels falangistes del poble, el van treure i la família li perd la pista per sempre més, poden estar enterrat en una fossa comuna del cementiri de Torrero o en qualsevol altra lloc de la ciutat, de la província o, inclús del seu poble natal.
Per desgràcia, ja gairebé no queden familiars vius que el conegueren, però igualment agrairé qualsevol notícia que em poguessin donar sobre aquesta persona.
Familiar: Jorge Martí Moné (Direcció: Carrer Salvador Baroné 109 3r2ª 08840 Viladecans (Barcelona)
E.mail: jmartim@cetib.cat
SERGENT CRUSAT O CRUSART - AVÍS PER ALS FAMILIARS
Les úniques dades que tenim d'aquesta víctima és que va ser sergent de l'exèrcit republicà, que provenia de les comarques de Lleida i que es deia Crusat o Crusart de cognom i que provenia de les comarques de Lleida. Tenia una dona i una filla que aleshores tenia 4 anys.
Manuel Ferré Gil, sergent republicà, que va participar en les batalles de Guadalajar i Terol, bona part de la seva vida ha tingut el desig de localitzar els familiars d'un company seu que va morir a la batalla. Ell el va enterrar en un cementiri de Guadalajara sense que la seva dona i la seva filla ho arribessin a saber mai (creu ell). Desitja trobar-los i poder-los dir finalment on està enterrat el seu familiar.
Familiar:Alex Ferre Giménez (telèfon 655 31 87 92)
E.mail : alexferreg@gmail.com i armhc@memoriacatalunya.org
Ángel de Paz Fernández, que busca a un soldado republicano. Nació en Lillo del Bierzo y vive en Barcelona. "Su padre recogió estos Papeles en una trinchera el noviembre de 1938 en la Batalla del Ebro".
Contacte: Ángel de Paz Fernández
E.mail : armhc@memoriacatalunya.org
ELISEO CAROLA CASTELLÓ, SALVADOR CABRERAS, DIONISIO GIMÉNEZ, RAMON ALTAS - AVÍS PER ALS FAMILIARS
Restes de 5 brigadistes de la 45ª Divisió Republicana de les Brigades Internacionals. Van morí d'enfermetat a l'hospital militar de la dita divisió a San Esteban de Litera i estan enterrats al cementiri d'aquesta població.
Només s'ha pogut localitzar als familiars de Hendrik Kloostra, natural de Nieuw-Lekkerland (Holanda).
Eliseo Carloa Castelló. Natural de Villalonga de Ter, mori el 10 de novembre de 1937.
Salvador Cabrera, morí el 3 de desembre de 1937.
Dionisio Giménez, morí el 23 de desembre de 1937.
Ramón Altas, morí el 6 de gener de 1938.
Contactar amb l'Associació.
E.mail : armhc@memoriacatalunya.org
JOSÉ ROMERO VARGAS
Natural d' Algaborro (Màlaga) nascut aprox. 1917. Mestre de professió. Va aconseguir el grau de Tinent de Milícies del Batalló de Transmissions de l'Ebre, l'octubre de 1938. I la última noticia és que va estar al camp de concentració d'Argelers i que va evadir-se
Familiar: Mercè Millán Tormes (Can Guinart, 5 08391 Tiana)
E.mail : mercemillantormes@gmail.com
EULOGIO NAVARRO COLLADO
Soy la bisnieta de Eulogio Navarro Collado que nació el 13 de Septiembre de 1894 en Lorca. Era militar de profesión. Por los documentos que he podido encontrar sé que en el año 1931 era teniente de infantería, concretamente de la brigada Navarra 25 creo y que residía en Lleida con su mujer y sus hijos, entre ellos, mi abuelo Joaquín. Mi abuelo, por desgracia falleció el pasado Julio sin saber nada de su padre. Por lo que contaba mi abuelo decía que se lo llevaron al principio de la guerra en el año 1936 cuando contaba con 40 años y que fue ejecutado en Lleida y enterrado en una fosa común pero no sabemos cuál. Si alguien conocía a amigos de mi bisabuelo o incluso a mi bisabuelo, cualquier dato sería fundamental y lo agradecería muchísimo.
Familiar: Maria del Pilar Alvarez Navarro
E.mail: pilaralnav@gmail.com
CONTACTAR CON EL HIJO DE BASILIO TEJERO GARCÍA
Os escribimos desde un foro de memoria histórica de una pequeña localidad de Navarra, Beire, donde vivió Basilio Tejero García, originario de Cabezón de Pisuerga (Valladolid) nacido en 1894 y casado con Secundina Matallana. Fue asesinado en 1936 en nuestra localidad, donde trabajó como empleado de Renfe. Tuvieron un hijo que si a día de hoy vive situaríamos en Cataluña, desde donde participó en un programa de Radio Nacional de España hará un par de años contando la historia de su padre.

Estamos intentando localizar a su hijo que llevaría los apellidos Tejero Matallana o a descendientes y familiares para transmitirles una iniciativa (jornada de recuerdo y homenaje en el mes de agosto de este año) entorno a la memoria de Basilio y otros asesinados en nuestra localidad tras el golpe de estado militar de 1936.
¿Nos podeis ayudar?
Contactar: Foro por la memoria de Beire
E.mail : carlosdvmartinez@hotmail.com
CONTACTAR CON EL HERMANO O DESCENDIENTES DE JOSÉ LÓPEZ CARMONA
El Madroño (Sevilla), la fosa común del cementerio municipal exhumada y se han recuperado 35 personas asesinadas en el verano de 1936. Se pretende localizar a Miguel López Carmona o a sus descedientes. Sus padres y su hermano José, fueron asesinados y deben estar entre las 35 personas antes referidas. Sabemos que se estableció en los años 50 en la localidad de La Bisbal (Girona).
¿Nos podeis ayudar?
Contactar: Juan José López López y ARMH de Cataluña
E.mail : juanjolopez66@hotmail.com
armhc@memoriacatalunya.org
CONTACTAR CON LA FAMILIA DE NICOLÁS LÓPEZ GÓMEZ (Natural de Maracena, provincia de Granada)
El 8 de julio de 2003, Mercedes Medina López, nieta de Nicolás López Gómez, estableció contacto con esta Asociación para que le ayudáramos a localizar a su abuelo.
Necesitamos establecer contacto con Mercedes o otros familiares por motivos importantes de información y del Programa de Identificación Genética de la Generalidad de Cataluña.
Contactar: ARMH de Cataluña
E.mail: armhc@memoriacatalunya.org
Formulari Juan Cortes Ramon.jpg
JUAN CORTÉS RAMÓN
El Juan es el germá de la meva mare, vivia a Tarragona l'any 1936 quan el van reclutar, amb els pares, un germá més gran i una germana (la meva mare) més petita. L'únic que es va saber d'ell es que era el dia de Nadal i anava amb un convoi de varios camions, a la sortida de Les Borjes Blanques van ser bombardejats, i el seu camió va rebre l'impacte d'una de las bombes, aixo els hi va arrivar a través d'un conegut que sembla ser anava amb el mateix convoi, pero mai es va rebre cap notificaciò oficial.
Familiar: Montserrat Pujol Cortés
E.mail: monpuco@hotmail.es
 
CONTACTAR CON LOS DESCENDIENTES DE FRANCISCO ROMERO CARRASCO ANTE SU PRÓXIMA EXHUMACIÓN
La Asociación soriana de memoria histórica Recuerdo y Dignidad (AsRD) busca a los descendientes del insigne Francisco Romero Carrasco ante la inminente exhumación de su cuerpo, que se haya junto a otras cinco personas en la localidad soriana de Cobertelada. Desde la Asociación soriana agradecen cualquier información sobre el catedrático.
La última noticia sobre su familia nos llega de Girona en 1943, donde un edicto, en el que aparece su mujer, publicado en el periódico ABC solicita información sobre su fallecimiento.

Para ello ha facilitado un número de teléfono (605 577 484) y un correo electrónico (recuerdoydignidad@gmail.com).
Contactar: Asociación soriana de memoria histórica Recuerdo y Dignidad
E.mail: recuerdoydignidad@gmail.com - Teléfono: 
605 577 484
Fes click a sobre les imatges per ampliar
Tornar a pàgina principal